Pogled v prihodnost sodelovanja z Arnes Mapo

Prvi del našega predavanja predstavlja povzetek osnovnih vidikov naše storitve. Začeli smo z analizo rezultatov prejšnjih anket in proučili želje naših uporabnikov. Iz tega smo izluščili minimalne zahteve, ki jih mora naša storitev izpolnjevati, pa tudi tiste, ki bi bistveno izboljšale kakovost življenja uporabnikov.

Predstavili bomo že pridobljene odzive, ki se nanašajo na naše ankete:

– Profil uporabnikov, ki so se odzvali
– Kaj trenutno uporabljajo?
– Kaj si najbolj želijo?
– Katere funkcionalnosti mora naša storitev ponuditi, da bi jo sploh uporabljali?

Nadaljevali bomo z razpravo o združevanju obstoječe S3 infrastrukture, uporabi obstoječih storitev, kot je  Arnes Shramba, ter predstavitvijo kandidatov iz sveta odprtokodnih rešitev, kot so Owncloud Infinite Scale in Nextcloud. Osredotočili se bomo na skupne značilnosti obeh rešitev ter na njihove razlike.

Nato bomo razpravljali o izzivih, ki nas čakajo in načrtu za prihodnost, vključno z morebitnimi trenutnimi izzivi, kot je povečanje odzivnosti na večjih instancah, možnostjo deljenja datotek med različnimi organizacijami ter zagotavljanjem raznovrstnih funkcionalnosti in podpore na različnih platformah, vključno z uporabo spletnih, mobilnih operacijskih sistemov in namiznih odjemalcev. Prav tako bomo razkrili načrte za testiranje, ki vključujejo začetno testiranje v zaprtem okolju in nato razširitev na več organizacij.

Jan Zalar, Arnes

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja