Posnetki in predstavitve konference Mreža znanja 2023

Arnesova konferenca Mreža znanja je potekala od 14. do 16. novembra 2023 v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons.

Na Arnesu za udeležence smo pripravili zanimiv program, ki je celovito zajel področja digitalizacije, ki skozi velika vrata vstopajo v raziskovanje, izobraževanje in na področje kulture.

V programu konference najdete posnetke predavanj, ki se nahajajo na portalu Arnes Video. Pod posameznimi posnetki najdete tudi prosojnice predavanj.

14. november

V torek, 14. novembra, je ob Dnevu odprte znanosti potekalo kar 7 različnih delavnic, na katerih ste spoznavali Arnesove storitve.

15. november

Sreda, 15. novembra, je bila namenjena vseprisotni umetni (bolj ali manj inteligentni) inteligenci, ki (ne)povabljena pronica v naš vsakdan in v šolstvo, pa tudi predmetu računalništva, ki ga tam še ni. Prav tako ste prisluhnili priznanim predavateljem, ki so se posvetili problematiki spletnega nasilja v šolah, ki ima velikokrat še kako resnične posledice v (ne)digitalnem svetu. Nismo pozabili tudi na vse projekte digitalizacije in druge zanimive tematike. Vzporedno je potekal še drugi Dan odprte znanosti in ena delavnica.

16. november

V četrtek, 16. novembra, smo bili praktični, saj smo se posvetili storitvam in dobrim praksam v šolstvu ter prosto dostopnim učnim gradivom. Spoznavali smo svet superračunalnikovSLING – in pripravili praktične delavnice, na katerih smo vam pokazali, kako lahko v učilnicah uporabljate umetno inteligenco. Izvedli smo tudi dve delavnici o rabi Arnesovih storitev in dve o rabi superračunalnikov.

Lahko si ogledate tudi posnetke in prosojnice s konference Mreža znanja 2022.