Sodelovanje z učenci, starši in strokovnimi delavci s pomočjo Microsoftovih orodij

Nina Maček, OŠ Stranje; Lidija Vidmar, Sara Zalesnik, OŠ Frana Albrehta Kamnik

Zvezek za predavanje in OneNote – Nina Maček, OŠ Stranje

Zvezek za predavanje v okolju OneNote omogoča veliko in še več. Vsebino si lahko razvrstimo v različne zvezke, odseke in strani, ki jih lahko enostavno posredujemo v skupno rabo za sodelovanje. Naše priprave na pouk so na enem mestu skupaj z vprašalniki, video posnetki, fotografijami, zvočnimi posnetki, … Uporabimo ga lahko tudi za urejeno shrambo dokumentov, za zapiske z različnih izobraževanj, za izdelavo digitalne “sobe pobega”… Uporaba programa OneNote je omejena le z našo domišljijo.  

Sodelovanje s starši – Lidija Vidmar, OŠ Frana Albrehta Kamnik

Izvajanje šolanja na daljavo ni prineslo izzivov le v delu z učenci, temveč tudi v sodelovanju s starši. Potrebno je bilo najti učinkovito in preprosto rešitev. Kot šola, ki se je v letu 2019 podala na digitalno preobrazbo s pomočjo Microsoftovih orodij, smo to rešitev našli v orodju Bookings. Oblačno storitev, ki omogoča enostavno rezervacijo terminov, so hitro usvojili tako zaposleni, kot tudi starši.

e-zbornica – Sara Zalesnik, OŠ Frana Albrehta Kamnik

e-zbornico je v SharePointu enostavno ustvariti kot spletno mesto za komunikacijo. Potrebno je le določiti skupino ljudi, ki bodo dostopali do e-zbornice ter nastaviti ravni dovoljenja. Poleg prednosti, kot npr, da je to oblačna storitev, ki je dosegljiva od koderkoli, da isti dokument ureja več strokovnih delavcev hkrati, je tudi ta, da skrbnik tega mesta na enostaven način spremeni dovoljenja, če želi določenim osebam omogočiti dostop do podatkov, ki jih potrebujejo in hkrati onemogočiti dostop za druge osebe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja