Časoris, spletni časopis za radovedne otroke

Sonja Merljak Zdovc, Časoris

Današnji otroci odraščajo v svetu Snapchata, Instagrama in You Tuba. Za razliko od prejšnjih generacij mnogi med njimi svojih staršev ne vidijo gledati televizijskih poročil ali brati časopise. Kako naj torej vedo, kje lahko dobijo zanesljive informacije o svetu, ki jih obdaja?

Ena od rešitev je spletni časopis za otroke Časoris. Časopis zato, ker v njem najdejo prav take novice iz domovine in sveta, kot bi jih našli v časopisu za odrasle. In spletni, ker otroci vsak dan več ur preživijo na spletu. Časoris otrokom, starim od 6 do 12 let, vsak dan prinese novice iz domovine ali sveta. V njem pa objavljamo tudi tiste s področja znanosti, športa, kulture in zabave. Novice dopolnjujejo še zapisi iz šol in nasveti učiteljem in staršem, kako se pogovarjati o zapletenih vprašanjih, denimo o terorizmu, tragedijah, smrti.

S Časorisom otroke poskušamo navajati na branje, razumevanje in vrednotenje medijev in medijskih vsebin ter na prepoznavanje verodostojnih virov informacij. Omogočamo jim, da pridobijo svoji razvojni stopnji ustrezno znanje in sposobnosti za kritično sprejemanje medijskih vsebin, pa tudi, da te sami soustvarjajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja