Promocija šole na daljavo

Anja Robek, Šolski center Novo mesto

V času, v katerem živimo zbiranje velikih skupin ljudi ni dovoljeno oz. je zelo omejeno, zato moramo najti drugačne rešitve. Na srečo imamo izjemno veliko možnosti za predstavitve preko spleta.

Na Šolskem centru Novo mesto delujejo štiri srednje šole, višja šola in enota za izobraževanje odraslih. Zaposlena sem na Srednji zdravstveni in kemijski šoli, kjer izobražujemo za poklice kemijski in farmacevtski tehnik, kozmetični tehnik, tehnik zdravstvene nege, bolničar-negovalec in bolničar-negovalec pti.

Glede na to, da v lanskem šolskem letu praktično nismo izvajali pouka v živo, smo se odločili, da bomo tudi informativni dan 2020 ter dan odprtih vrat izpeljali na daljavo. Uporabili smo znanje, ki ga imamo ter oba dogodka izpeljali virtualno. Zamislili smo si, da bi naredili virtualne stojnice, na katerih bi obiskovalci našli vse potrebno, glede vpisa, informacij o programu, zanimivostih o šoli … Tisti, ki si niso želeli ogledati virtualnih stojnic pa so lahko odšli na spletno stran, kjer so našli informacije o programu, ki jih zanima ali pa so si kasneje ogledali posnetek predstavitve. Nastala je tako imenovana landing page (https://id.sc-nm.si/), na kateri je slika šolskega centra in preko katere so obiskovalci vstopali na posamezno enoto. Od tu naprej so lahko izbirali ali želijo videti spletno stran ali pa želijo videti virtualno stojnico s predstavitvami. Izdelali smo ogromno promocijskega materiala v obliki filmov, nekatere poskuse so učitelji praktičnega pouka izvedli tudi v živo med videokonferenco.

Za oblikovanje filmov sem uporabila Video Studio, za prenos videokonference v živo smo uporabili Zoom.

anja.robek@sc-nm.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja