Razvoj omrežja na Prvi OŠ Slovenj Gradec in podružnici Sele Vrhe

Sašo Herlah, Prva OŠ Slovenj Gradec

V letu 2009 smo skupaj z Arnesom na šoli postavili prvo omrežje eduroam (2,4 GHz), leta 2013 smo v okviru projekta e-šolska torba posodobili omrežje eduroam s 5 GHz dostopovnimi točkami, tako da smo lahko v večini učilnic povezali v eduroam 30 tabličnih računalnikov.

V letu 2017 smo v sklopu programa SIO-2020 vse šolske prostore namenjene izobraževanju opremili z dostopovnimi točkami. Prenosne in tablične računalnike uporabljamo v vseh treh triadah. Prikazali bomo nekaj primerov rabe v različnih razredih in na različnih predmetnih področjih, med drugim uporabe interaktivnih učbenikov, spletnih aplikacij, Arnes Učilnic.

Leta 2013 smo z Arnesom vzpostavili optično omrežje v MO Slovenj Gradec, ki nam zagotavlja brezplačen dostop do 1 Gb/s zunanje optične povezave za šolo, s čimer lahko prek brezžičnega omrežja eduroam nemoteno prenašamo vse spletne vsebine.

V letu 2017 smo v sklopu programa SIO-2020 tudi na Podružnični šoli Sele-Vrhe vzpostavili brezžično omrežje eduroam. Tudi tam učenci z uporabo prenosnikov in tabličnih računalnikov uporabljajo spletne vsebine. V kombiniranih oddelkih je to še bolj uporabno, ker učitelj hkrati poučuje učence v dveh razredih, denimo 5. in 6. razred, ki obravnavata različne vsebine in morata delati samostojno. Prikazali bomo nekaj primerov rabe.

Za konec bomo na kratko predstavili še posvet SPIP 2019, ki smo ga v sodelovanju z ZRSŠ, ŠR in Arnesom izvedli maja.

Organizirali smo IKT posvet, na katerem so predavatelji in učitelji predstavili rabo IKT v izobraževalnem procesu. Z Arnesa se je posveta udeležila Alenka Starc, ki je predstavila potek programa SIO-2020. Na posvetu je sedem plenarnih predavateljev in 31 vzgojiteljev, učiteljev in profesorjev predstavilo primere dobrih praks.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja